Aalto-yliopiston Biotuotteiden ja biotekniikan laitos

Napoli vierailee Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksella (Bio2, Vuorimiehentie 1, Espoo)  10.10. klo 16:40 alkaen. LIsätietoja löydät osoitteesta http://bio2.aalto.fi/fi/.

Vierailu sisältää kierroksen uudessa Aalto Bioproducts Centressä, jossa tutustumme uusiin selluloosan sovelluksiin. Meille esitellään mm. Ioncell-tekstiilikuitujen valmistusta ja Aalto ChemArts -yhteistyötä, jossa kemia ja muotoilu kohtaavat. Tarkempi ohjelma ja saapumisohjeet alla.  

Ilmoittautumiset lomakkeella [tilaisuus suljettu]

Esteen sattuessa peruuta lomakkeella [tilaisuus suljettu]. Mukaan mahtuu 50 napolilaista. 

Aikataulu:

klo 16:45           Kierros laboratorioissa ja Aalto Bioproducts Centressä (kahdessa ryhmässä, oppaina Napolin jäsenet Saija Väisänen ja Sanna Hellstén) ja tutustuminen demoihin

klo 17:30           Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen esittely, laitosjohtaja Prof. Herbert Sixta (esitys on englannin kielellä)

                             Aikaa kysymyksille

~klo 18:30        Vierailu päättyy

 Käytännön ohjeistusta:

·         Osoite: Vuorimiehentie 1, Otaniemi (pääovi A Vuorimiehentien puolella)

·         Parkkipaikat:

o   Lähimmät Aallon parkkipaikat löytyvät Vuorimiehenpolun puolelta sekä Vuorimiehentie 2:sta ja Kemistintie 1:stä

o   Tarvitaan parkkilupalappu (lähetetään ilmoittautuneille) – tulosta mielellään värillisenä, mikäli vain mahdollista. Näitä on myös paikan päällä, mutta vahvasti suositellaan homman nopeuttamiseksi, että kaikilla olisi jo lupa valmiina. Parkkilappujen tarkastus ilta-aikaan ei ole välttämättä kovin todennäköistä, mutta kuitenkin aivan mahdollista.

·         Julkiset kulkuyhteydet:

o   Esim. bussit 103, 195, 550, 510 ym.

·         Kierros alkaa klo 16:45 – olethan ajoissa paikalla!

·         Ovet ovat lukossa, joten jos olet myöhässä, ilmoita mielellään etukäteen

·         Tilaisuudessa ei ole kahvitarjoilua

·         Ongelmatilanteissa: Sanna 050 567 5574

Tietoa demoista:

CHEMARTS

Aalto-yliopiston CHEMARTS yhdistää biomateriaalien tutkimuksen ja muotoilun. Yhteistyön tärkein tavoite on innostaa eri alojen opiskelijat ja tutkijat kehittämään uusia ideoita liittyen selluloosan ja  muiden biomateriaalien hyödyntämiseen. Esittelijänä Tohtorikoulutettava Andreas Lindberg.

Nanoselluloosa

Nanoselluloosamateriaalit ovat nouseva uusiutuvien materiaalien kategoria, joiden avulla on mahdollista korvata öljypohjaisia tuotteita biopohjaisilla vastineilla. Näitä nanoselluja on kahta päätyyppiä: selluloosananofibrillejä (CNF) ja selluloosananokiteitä (CNC), joiden ominaisuudet poikkeavat toisistaan. Molemmilla oletetaan olevan käyttöä paitsi muovinkorvikkeena myös korkean arvon tuotteissa, kuten lääketieteen ja älylaitteiden sovelluksissa. Esittelijänä Tutkijatohtori Iina Solala.

Ioncell

Näe, kuinka suomalainen koivupuu muuntuu silkinpehmeiksi tekstiileiksi. Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteistyössä kehittämä Ioncell-prosessi ei käytä haitallisia kemikaaleja, ja on ympäristöystävällinen vaihtoehto runsaasti vettä kuluttavalle puuvillan tuotannolle. Lisäksi Ioncell voi mullistaa tekstiilien kierrätyksen, sillä sen avulla tekstiilijäte voi saada uuden elämän uusina, ylellisen laadukkaina tekstiilikuituina. Esittelijänä Tohtorikoulutettava Hilda Zahra.

 

 

 

Päivä: 
10 lokakuu, 2017 - 16:40 - 19:00
Näkyvyys: 
Näytetään vain yhteisön omalla sivustolla