Ympäristömerkintä, vierailu 1

Napoli vierailee Ympäristömerkinnässä (https://joutsenmerkki.fi/) 29.4. ja 6.5. Osoite on Urho Kekkosen katu 4-6 (Tavastian talo) E-rappu, 6. krs (alaovella summeri). 

Suomen tunnetuin ympäristömerkki, Joutsenmerkki täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Pohjoismaiden ministerineuvosto perusti Joutsenmerkin vuonna 1989. Suomi, Ruotsi, Norja ja Islanti ovat olleet mukana Joutsenmerkki-yhteistyössä alusta alkaen, ja Tanska tuli mukaan vuonna 1998.

Pohjoismaisessa ympäristömerkinnässä työskentelee tällä hetkellä noin 140 työntekijää kansallisissa toimistoissa Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Reykjavikissa. Joutsenmerkki-työtä tekee ammattilaisia niin kemian ja biologian kuin markkinoinnin ja viestinnän alalta. Joutsenmerkin myöntämisperusteet valmistellaan pohjoismaisissa asiantuntijaryhmissä. Kaikki maat, Suomessa Ympäristömerkintä Suomi Oy, osallistuvat myöntämisperusteiden laadintaan, käsittelevät lupahakemukset, myöntävät merkin käyttöluvat sekä valvovat merkin käyttöä. Ympäristömerkinnän tehtäviin kuuluu myös merkkien viestintä ja markkinointi.

Ympäristömerkintä Suomi Oy hallinnoi Suomessa sekä pohjoismaista ympäristömerkkiä Joutsenmerkkiä että eurooppalaista EU-ympäristömerkkiä. Ympäristömerkintä Suomi on Motiva Oy:n tytäryhtiö. Toiminta saa valtiontukea, mutta suurin osa liikevaihdosta tulee lupatuloista. Ympäristömerkintätyötä Suomessa ohjaa työ- ja elinkeinoministeriön ja ympäristöministeriön koolle kutsuma Ympäristömerkintälautakunta ja pohjoismaisella tasolla työtä koordinoi pohjoismainen ympäristömerkintälautakunta.

Vierailumme alkaa klo 17 ja tilaisuuden kesto on n. 1,5 tuntia. Illan ohjelmana on Ympäristömerkinnän toiminnan esittely. Tarjolla on pientä suolaista.

Ilmoittautumiset lomakkeella  [tilaisuus suljettu]. Mukaan yhteen vierailuun mahtuu 15 napolilaista. Lomakkeella voi ilmoittaa suosikkipäivänsä ja mahdollisen kiinnostuksensa molempiin päiviin. Vastausten perusteella päätämme, miten ryhmät jaetaan.

Esteen sattuessa peruuta lomakkeella[tilaisuus suljettu]

Päivä: 
29 huhtikuu, 2019 - 17:00 - 18:30
Näkyvyys: 
Näytetään vain yhteisön omalla sivustolla