Vallisaari

Tervetuloa  keskiviikkona 7.6. Napolin seurassa iltakävelylle tutustumaan Suomenlinnan vieressä laivareitin toisella puolella sijaitsevaan Vallisaareen. Lisätietoja: http://www.luontoon.fi/vallisaari.

Mukaan mahtuu 20 jäsentä, joille yhdistys tarjoaa laivamatkan. Matka kestää n. 20 minuuttia suuntaansa. Vallisaaresta löytyy opastustauluin varustettuja kävelyreittejä, joita kierrämme yhdessä. Kapuamme myös Aleksanterinpatterin näköalalavalle, josta on huikeat näkymät merelle sekä Suomenlinnaan ja Suomenlinnan yli Helsinkiin. Opasta meillä ei kävelyllä ole, mutta info-taulut antavat kattavan kuvan saaren historiasta ja netistäkin voi lukea saaresta jo ennakkoon. Linnuista kiinnostuneille retken vetäjä Sirpa kertoo reitin varrella, mitä lintuja kuulemme. Vallisaari on paikoin uskomattoman rehevä ja täynnä lintujen liverrystä kesäillassa.

Matkaan kannattaa varautua säänmukaisella vaatetuksella ja jalkineilla. Omat eväät ja juomapullon voi myös ottaa mukaan. Jos retkipäivälle on luvattu  jatkuvaa tai muutoin runsasta sadetta, perumme retken, mutta pientä kesäisen kuurosateen riskiä emme säikähdä. 

Lähdemme matkaan klo 17.00 laivavuorolla Kauppatorin Kolera-altaalta Suomenlinnan lautan viereltä Aava Lines Oy:n vesibussilla. Saavuthan paikalle viimeistään klo 16:45. Laiva ei jää odottamaan myöhästyjiä.

Takaisin palaamme viimeistään klo 20.20 lähtevällä laivavuorolla. Laiva kulkee tunnin välein ja halutessasi voit palata jo aiemminkin. 

Ilmoittautumiset 5.6. mennessä lomakkeella:  [tilaisuus suljettu] .

Mukaan mahtuneille lähetetään vahvistus sähköpostitse.

Viimeisen 1,5 vuorokauden aikana ennen retkeä tehdyistä peruutuksista perimme peruutuskulut 7,50-8€. Peruutukset lomakkeella:  [tilaisuus suljettu]

Päivä: 
7 kesäkuu, 2017 - 16:45 - 20:45
Näkyvyys: 
Näytetään vain yhteisön omalla sivustolla