Suruton kaupunki

 

Huom! Tapahtuma on täynnä, mutta se uusitaan 12.3. Uusinnan tiedot löydät täältä.

--

Napoli tekee aikamatkan 1920-luvun Helsinkiin Kaupunginmuseon Suruton kaupunki -näyttelyssä ti 26.2. Hakasalmen huvilassa (Mannerheimintie 13 b). Tunnin mittainen näyttelyopastus alkaa klo 17:30. Museo on tiistaisin auki klo 19 asti eli opastetun kierroksen jälkeen jää vielä hieman aikaa kiertää näyttelyä.

Mielikuvissa 1920-luvun Helsinki on jytkyvää jazzia, lyhyitä helmoja ja kieltolain vuoksi piilotettuja pulloja. Kaupungissa uskottiin huomiseen, mutta pirtu ja piikkarit, siveys ja silkkisukat verhosivat kuitenkin myös menneestä muistuttavia ristiriitoja ja jännitteitä. Suruton kaupunki tarjoaa kurkistuksen 1920-luvun helsinkiläiseen mielenmaisemaan ja miljöisiin. Tavaratalo, kansanpuisto, ravintola ja öinen katu tekevät kaupungin valot ja varjot tutuiksi. Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee myös taipumaan voimisteluliikkeisiin, kuuntelemaan salakapakan hälinää, loikoilemaan itämaiseen salonkiin ja asettelemaan savikiekkoa gramofoniin.

Finlandia-talon ja Musiikkitalon väliin jäävä Hakasalmen huvila tunnetaan myös Aurora Karamzinin huvilana. Elegantti empire-huvila on näyttelyä varten sisustettu art déco -hengessä. Graafisen ilmeen on luonut Samppa Ranta ja mielikuvituksellinen näyttelyarkkitehtuuri on Tarja Kunttusen käsialaa. Kaupunginmuseon tuottaman näyttelyn käsikirjoituksesta vastaa dosentti Mikko-Olavi Seppälä ja sitä elävöittävät katkelmat vanhoista elokuvista sekä videoteokset, jotka on tehnyt taiteilija Ilkka Pitkänen. Lisätietoa näyttelystä: http://hakasalmenhuvila.fi/nayttelyt/suruton-helsinki/

Tapahtuma on jäsenille maksuton, ml. opastus ja museon sisäänpääsymaksu - otathan kuitenkin mukaan Museokortin, jos sinulla on sellainen. Yhteen opastusryhmään mahtuu 25 henkilöä. Jos ilmoittautuneita tulee riittävästi, otamme toisen oppaan.

Ilmoittautuminen: [tilaisuus suljettu]

Peruutus: [tilaisuus suljettu]

Päivä: 
26 helmikuu, 2019 - 17:30 - 18:30
Näkyvyys: 
Näytetään vain yhteisön omalla sivustolla