Planetary Boundaries - sosiodraama

Suunnittelemme uusintaa vuonna 2020.

Napolilaiset pääsevät 13.11. pohtimaan planeettamme kantokykyä Planetary Boundaries -mallin ja sosiodraaman avulla. Sosiodraaman vetää Napolin jäsen Marjut Partanen-Hertell, joka on rakennus/ympäristöalan DI ja kansainvälinen sosiodraamakouluttaja (TEP/NBE).  

Sosiodraaman pohjana on kansainvälisenä tiedeyhteistyönä kymmenen vuotta sitten luotu malli, joka kuvaa maapallon kantokykyä ihmisen toiminnan seurausten voimistuessa. Malli perustuu yhdeksään tärkeimpään muuttujaan, joista yksi on ilmastonmuutos. Malli on muotoiltu niin selkeäksi, että myös ”tavalliset” ihmiset ymmärtävät kokonaisuuden. Sen taustaksi on saatavissa syventäviä artikkeleita ja tieteellisiä yhteenvetoja.

Mallia on käytetty YK:ssa, EU:ssa ja kansainvälisessä yhteistyössä. Mallin kehittäjät toivovat sen leviävän myös arkielämään ja päätöksentekoon. Mallia koordinoi Stockholm Reciliense Center Tukholman yliopistossa. Kansainvälinen päivitys on taas menossa ja valmistuu 2020. Alla on linkki malliin.

https://www.stockholmresilience.org/research/planetary-boundaries.html?fbclid=IwAR057jGN3Myp-YcZObIVoBRayAIRjcTlRcs-4LmSTxTBP-hqZFh8eygbgKI

Työpajassa tutustutaan malliin ja syvennetään ymmärrystä siitä sosiodraamalla, joka on improvisoitua simulaatiota. Pohditaan myös laajemmin asenteita ekosysteemiin ja tulevaisuuteen. Ymmärrys ja tieto vaikutusmahdollisuuksista herättävät toivoa ja toimintaa.  

Tilaisuus järjestetään 13.11. klo 17-20 TEK:n toimistorakennuksen Seminaariluokassa osoitteessa Ratavartijankatu 2A. Mukaan mahtuu 15 napolilaista. Osallistujien toivotaan saapuvan täsmällisesti, koska kyseessä on ryhmäprosessi. Tilaisuus on maksuton, mutta peruuttajilta perimme kahvituskuluja vastaavan peruutusmaksun n. 8€, jos peruuttaja ei ole rastittanut ilmoittautumislomakkeelle 'Ei kahvitusta' emmekä löydä ketään tilalle.

Ilmoittautumiset lomakkeella https://yhteiso.tek.fi/kerho/napoli/planetary_boundaries_ilmoittautuminen.

Peruutuslomake: https://yhteiso.tek.fi/kerho/napoli/planetary_boundaries_peruutus

Päivä: 
13 marraskuu, 2019 - 17:00 - 20:00
Näkyvyys: 
Näytetään vain yhteisön omalla sivustolla