Parainen, Seili

Napoli tekee 24.8.  bussi-/laivaretken Parasille Seilin saareen ja matkalla katsomme vähän muutakin Paraisilla. Ohjelma ja aikataulu:

Klo 6:30   Lähtö Rautatientorin tilausajopysäkiltä, josta matkaamme Mannerheimintien ja Munkkiniemen kautta Turun suuntaan Kaarinaan asti ja sieltä Paraisille. Poimimme matkan varrelta tarpeen mukaan tulijoita ja pidämme yhden pidemmän vessatauon matkalla.

Klo 9:50   Poimimme oppaan kyytiin Paraisten linja-autoasemalta.

Klo 10:00   Siirrymme näköalapaikalle, josta näkyy koko Nordkalkin Paraisten avolouhos, joka on suurin avolouhos Pohjoismaissa.  (http://www.saaristonrengastie.fi/content/kalkkilouhoksen-nakoalapaikka)

Klo 10:30   Aamupäiväkahvit sämpylän kera herttaisessa Cafe Hallonbladissa Paraisten keskustan kävelykadun varrella (https://www.cafehallonblad.fi/)

Klo 10:50   Lähdemme kohti Nauvoa. Matkalla ylittämme salmen lossilla, joka saattaa olla hybridilautta Elektra (https://yle.fi/uutiset/3-9637632). Ajamme Nauvon kirkonkylään, jätämme bussin sinne ja siirrymme yhteysalus Östernin kyytiin.

Klo 12:10   Yhteysalus Östernillä kohti Seiliä. (http://www.ostern.fi/)

Klo 12:40   Saavumme Seiliin, jossa meillä on ohjelmassa opastettu kierros. Tutustumme saaren historiaan spitaalisten ja mielisairaiden karkoituspaikkana, museokirkkoon ja Turun Yliopiston Saaristomeren tutkimusaseman rakennukseen, jossa on myös museoitu potilashuone. Kirkon avaus tilattu klo 13.20. (https://www.visitseili.fi/fi/historia/)

Klo 14:20   Lähtö paluumatkalle m/s Östernillä.

Klo 14:50   Saavumme Nauvoon, jossa syömme lounaan Strandkrogen-ravintolassa satamaa vastapäätä. (http://www.strandkrogen.fi/)

Klo 16:00   Tutustumme oppaan johdolla Nauvon keskiaikaiseen Pyhän Olavin harmaakivikirkkoon. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Nauvon_kirkko)

Klo 17:00   Lähtö kotimatkalle.

Klo 21:00   Helsinki.

Olemme osan retkeä ulkosalla, joten säänmukainen varustus on tarpeen. Päivä on pitkä ja ruokailuja vain kaksi, joten kannattaa ottaa myös juotavaa ja pientä purtavaa matkaan.

Matkan hinta on 73€. Hinta sisältää bussi- ja laivamatkat, sisäänpääsyt, ohjelmassa mainitut ruokailut ja opastuksen. Napolin jäsenet saavat hinnasta 15€ alennuksen. Jos ensimmäisen viikon ilmoittautumisen jälkeen on paikkoja vapaana, ne jaetaan aveceille ilmoittautumisjärjestyksessä, eli myös avecit kannattaa ilmoittaa heti.

Mukaan mahtuu 50 henkeä. Retki on tällä hetkellä täynnä, mutta jonoon mahtuu eli peruutuspaikkojen varalle kannattaa ilmoittautua. 

Ilmoittautumiset lomakkeella https://yhteiso.tek.fi/kerho/napoli/Seili_ilmoittautuminen.

Ilmoittautumiset muuttuvat sitoviksi 15.6., minkä jälkeen peruutuskuluina perimme kulut täysimääräisinä siltä osin, kuin ne Napolilta peritään eli bussimaksu kokonaisuudessaan ja muut kulut riippuen peruutuspäivästä. Jos Napoli onnistuu saamaan toisen osallistujan tilalle, peruutuskuluja ei peritä.  Aterioiden osalta kuluja ei peritä, jos peruutus tulee yli 9 päivää ennen retkeä. Peruutukset lomakkeella https://yhteiso.tek.fi/kerho/napoli/Seili_peruutus.

Päivä: 
24 elokuu, 2019 - 06:30 - 21:00
Näkyvyys: 
Näytetään vain yhteisön omalla sivustolla