Frantisek Kupka Ateneumissa

Napoli tutustuu tsekkiläisen abstraktin taiteen pioneerin, František Kupkan taiteeseen ke 27.3. Ateneumissa. Noin tunnin mittainen näyttelyopastus alkaa klo 17:30. Opastuksen jälkeen on vielä reilusti aikaa kiertää näyttelyitä, sillä Ateneum on keskiviikkoisin auki klo 20 asti.

František Kupkan (1871-1957) taidetta on kuvailtu "moderniksi värien runoudeksi". Kupka oli loputtoman kiinnostunut maailmasta, tieteestä ja ihmisen kokonaisvaltaisesta kehityksestä. Hän sovelsi voimakkaissa ja lähes psykedeelisissä teoksissaan niin Newtonin värioppia kuin musiikin teoriaakin: maalauksissa voi aistia rytmin ja liikkeen. Nyt Ateneumissa nähtävä kansainvälinen suurnäyttely kattaa taitelijan koko monipuolisen uran 1890-luvulta 1950-luvulle ja siihen on saatu mukaan taiteilijan merkittävimpiä teoksia. Lisätietoa näyttelystä: https://ateneum.fi/nayttelyt/frantisek-kupka/

Napolille on varattu 2 opasta eli mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Museokorttilaisille tapahtuma on maksuton, muilta veloitamme 8 euron tapahtumamaksun. Kerrothan ilmoittautuessasi, jos sinulla on museokortti.

Ilmoittautumiset: [tilaisuus suljettu]

Peruutukset: [tilaisuus suljettu]

Päivä: 
27 maaliskuu, 2019 - 17:30 - 18:30
Näkyvyys: 
Näytetään vain yhteisön omalla sivustolla