Bemböle kaffestuga

Napoli tapaa iltapäiväkahveilla Bemböle kaffestugalla su 9.9. klo 16:00 alkaen. Paikalle ehtii hyvin Talomuseo Glimsin 5000 askelta paikallishistoriaa -kierrokselta, josta lisätietoa alla. Napoli tarjoaa jäsenille kahvit ja pullat. Myös avecit ovat tervetulleita, mutta maksavat omat tarjoilunsa.

Bemböle kaffestuga (Bellinmäki 1, Bemböle) sijaitsee Bellin kantatilan entisessä päärakennuksessa, joka on rakennettu tiettävästi 1737. 1760-luvulta alkaen rakennuksessa toimi kestikievari, joka palveli viereisen Kuninkaantien kulkijoita. Tupa ehti olla monenmoisessa käytössä ennen kahvilatoiminnan aloittamista vuonna 1939: suutarin työpajana, muonamiehen asuntona, kouluna ja Talvisodan aikana jopa Kätilöopiston synnytysosastona! Tällä hetkellä historiallinen rakennus palvelee lounas- ja kahvipaikkana.

Ennen kahvittelua ehtii hyvin osallistua Espoon kaupunginmuseon järjestämälle paikallishistoriakävelylle. 5000 askelta paikallishistoriaa -kierros alkaa ja päättyy Talomuseo Glimsiin, josta on noin 500 metrin kävelymatka Bemböle kaffestugalle. Kierros alkaa klo 14:00 ja päättyy noin 15:30. Noin 4 km ja 90 min pituisella reippaalla kävelylenkillä kerrotaan juttuja vanhasta Karvasmäestä, Grankullasta ja Bembölestä. Opastus on osa kaupunginmuseon ohjelmaa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien kunniaksi. Päivien teema on Tunne perintösi, jaa tarinasi. Kierrokselle on vapaa pääsy.

Huom! Kahvittelemaan voi tulla riippumatta siitä, osallistuuko paikallishistoriakävelylle.

Ilmoittautuminen: https://yhteiso.tek.fi/kerho/napoli/ilmoittautuminen-bembole-kaffestuga

Peruutus: https://yhteiso.tek.fi/kerho/napoli/peruutus-bembole-kaffestuga

 

 

Päivä: 
9 syyskuu, 2018 - 16:00 - 17:30
Näkyvyys: 
Näytetään vain yhteisön omalla sivustolla