Lapin Insinööri- ja arkkitehtiyhdistys

Lapin Insinööri- ja Arkkitehtiyhdistys ry on vuonna 1946 perustettu korkeakouluinsinöörien ja arkkitehtien yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia jäsentensä keskeisenä yhdyssiteenä ja edistää Lapin läänin teknillistä ja taloudellista kehittämistä. Yhdistys liittyi 1960 luvulla Suomen muiden vastaavien yhdistysten tavoin STS:n alueseuraksi, ja nykyään yhteiskumppani on tekniiikan akateemisten liitto TEK.

Toiminta
Yhdistyksellä on vuosittain kolme yleistä kokousta, joista yksi on kesäretki. Kokoukset järjestetään eri paikkakunnilla yritysten tai yhteisöjen vieraina. Kesäretki on järjestetty joko kotimaassa, ulkomaan opintomatkana tai kulttuurimatkana johonkin valtakunnalliseen tapahtumaan. Kesäretki on useampipäiväinen ja tarkoitettu myös jäsenten perheille.

Yhdistyksen toiminnassa jäsen pääsee tutustumaan monipuolisesti Lapin läänin elinkeinoelämään ja sen palveluksessa toimiviin jäseniin. Tällä voi yleissivistystä lisäävän vaikutuksen lisäksi olla konkreettisempaakin hyötyä, kun pääsee vertaamaan, miten asioita oman yrityksen ulkopuolella hoidetaan.

Oma merkityksensä on myös sillä, että oppii tietämään ja tuntemaan eri alojen ihmisiä. Näistä suhteista voi myöhemmin olla hyötyä. Yhdistys myöntää vuosittain stipendin Lapin läänistä kotoisin olevalle teknillisen alan korkeakouluopiskelijalle. Lisätietoja asiasta yhdistyksen sihteeriltä.

Jäsenhakemus
Ilmoita halukkuutesi yhdistyksen jäsenelle ja hän yhdessä toisen yhdistyksen jäsenen kanssa laatii suosituksen jäseneksi ottamisestasi. Hakemus käsitellään seuraavassa yhdistyksen yleisessä kokouksessa. Yhdistyksen jäsenyys ei edellytä TEKin jäsenyyttä ja jäsenmaksu on vähennyskelpoinen verotuksessa. Jäsenmaksu on 20 euroa vuodessa.